tisdag 18 december 2018

Svenska Satanistkyrkans målbilder och struktur

Svenska Satanistkyrkans långsiktiga mål är att utveckla och stärka den svenska satanismen och dess medlemmar, därför ligger det på varje medlems roll att i den mån denna kan bidra till satanismen i helhet genom sin närvaro antingen i verkliga livet eller på internet och bidra till en fördjupning och spridning av satanismen. Vi önskar på så sätt återigen bli den knutpunkt för satanismen som vi en gång var med självutvecklade individer i spetsen. Vi har symboliskt tänt den svarta flammans eld som det åligger var medlem efter förmåga att tända sin högst personliga fackla att sprida vidare.

Svenska Satanistkyrkan bär uppfattningen att varje medlems utveckling på den vänstra handens väg formas efter egna slutsatser och upplevelser som förvisso kan hämtas med hjälp av studerandet och praktiserande av olika källor och traditioner som belyser den sataniska magin och ikringliggande tankegångar. Svenska Satanistkyrkan kommer därför inte att definiera en färdig modell för sina medlemmar utan erbjuder ett gradsystem som är tänkt att belysa och praktisera ett så brett spann som möjligt som ligger till god för den personliga utvecklingen där medlemmen sen är fri att acceptera eller avvisa vad den själv vill. Medlemmen står också öppen och fri att inte alls engagera sig i föreningen, men förväntas vid ett vidare engagemang att fördjupa sig i gradsystemets rekommenderade litteratur och magiska övningar för att kunna vidare avancera inom föreningen olika funktionsroller. 


Även om Svenska Satanistkyrkan inte avser att definiera begreppet ”Satan” utan lämnar det fritt för var och en att definiera och omdefiniera under sin egen vandring, så ställer vi oss klart och tydligt bakom de filosofiska tankegångar som presenterats av bland andra Anton LaVey, Friedrich Nietzsche, Ayn Rand, Ragnar Redbeard, Aleister Crowley och Michael Aquino´och hans Temple of Set. Dessa skall ses i sin filosofiska aspekt som inte nödvändigtvis behöver inkräkta på var och ens definition av ”Satan” som fenomen då vi samtidigt erkänner alla traditioner inom den vänstra handens väg såsom giltiga där man inom gradsystemet uppmanas till praktik och studier av ett brett spann av satanistiska strömningar från en stor mängd traditioner och närliggande esoteriska system, främst inom den vänstra handens väg.


Som medlem är man bjuden till de aktiviteter som med tiden kommer att tillta i våra lokala avdelningar(Trapezoider) Men även kunna ta del av en medlemsbulletin m.m. som kommer växa fram. Målsättningen är också att kunna erbjuda medlemmar med särskilda intresseområden att kunna utveckla dessa under ramen för diverse specialprojekt som exempelvis estetik, författarskap, vetenskap m.m. Ett exempel på det är att i de mindre projektgrupperna verka för utgivning och publicering av medlemmarnas material, som i det vanliga kulturetablissemanget hade varit mycket svårt då satanism många gånger ses på med misstänksamhet. Författarskap kan handla om allt från att översätta texter till svenska för publicering, eller utgivning av egna texter antingen internt eller för en större publik.

Alltså som ”medlem” är man välkommen att ta del av Svenska Satanistkyrkans olika uttrycksformer och lokala aktiviteter till stor utsträckning, man har inga övriga skyldigheter. Som ”aktiv medlem” kan man ta del av gradsystemet och vid olika grader själv vara med och driva olika projekt och aktiviteter samt lokala avdelningar om man vill vara med och påverka Svenska Satanistkyrkan i stigande grad med sin egna personliga utveckling. 

Våra medlemmar kommer alltid att hållas hemliga, och ett medlemskap är fritt för var och en att antingen gå ut offentligt med eller att hållas hemligt. Vi kommer som förening aldrig att avslöja vårt medlemsantal eller vidarebefordra kontaktuppgifter till någon av våra medlemmar om inte denna själv önskar det. Även positioner inom kyrkan kommer heller inte att röjas för utomstående eller andra medlemmar om denna inte själv vill agera som talesperson för Svenska Satanistkyrkan.För medlemskap: Skriv en presentation av dig själv, din filosofi och tolkning av satanismen samt vad du förväntar dig av Svenska Satanistkyrkan, och vid intresse vad du kan tänkas tillföra föreningen, när vi läst och svarat med ett godkännande så kostar medlemskapet 150:- årsavgift som swichas till 0720376214 och uppge namn adress och betaltid till vår mail på facebook. Vi önskar att nya medlemmar är tydliga med om de önskar vara "medlem" eller "aktiv medlem".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar